گیاهان

حسن یوسف

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

حسن یوسف

حسن یوسف گیاهی همیشه سبز، پر رشد و با دوامی چند ساله یا دائمی است . بومی مناطق گرمسیری آفریقا، آسیا، استرالیا، شرق هند و فیلیپین می باشد و برگ های رنگارنگ آن با زیبایی و تنوع ویژه اش آن را از گیاهان دیگر متمایز می کند.

این گیاه را می توان در تابستان و در زیر سایه درختان در محیط خارج گل خانه کاشت . در منازل نیز باید در محل روشن  نگهداری شود تا بتواند رنگ برگ های خود را  حفظ کند.

گیاهی پر رشد بوده و برگ های آن پشت سر هم رشد میکنند و خوشه گل آن در محل  مناسب به سرعت رشد کرده و باید بلافاصله قطع شود . حذف جوانه انتهایی باعث رشد شاخه های فرعی شده و گلدان پر شاخه و از نظر تعداد برگ ها متراکم تر می شود.

 

نیاز ها و شرایط نگهداری گیاه حسن یوسف

آبیاری: در تابستان و زمستان با خشک شدن خاک آبیاری کنید و داخل منازلی که تهویه مناسب ندارند آبیاری زیاد باعث سیاه شدن ساقه ها می شود.

نور: حسن یوسف در نور زیاد و سایه کم رشد نمی کند، بهترین نور پنجره جنوبی می باشد ولی پنجره شمالی نیز مناسب  است . نور مستقیم باعث کمرنگ شدن برگ ها می شود و نور کم هم باعث زرد شدن و عدم رشد و سبز شدن برگ ها می شود.

کوددهی: تفاله جای قوری را به خاک این گل اضافه کنید تا عناصر مهم جذب گیاه شود و خاک اسیدی و ضدعفونی باقی بماند و از رشد قارچ جلوگیری شود.در فصول رشد هر دو هفته یک بار با کودهای توصیه شده گل را تغذیه مصنوعی کنید.برای تغذیه این گیاه می توانید در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یک بار آن را با کودهای مایع آبیاری کنید.

تهویه: حسن یوسف به تهویه مناسب هوا حساس هست و در اتاق های تنگ و تاریک به مرور خراب می شود، محیط های بزرگ، مثل اداره ها، شرکت ها، بانک ها، مغازه ها و داخل منزل کنار پنجره بهترین محل نگه داری آن است تا هوای تازه به آن برسد.

تکثیر: با کاشت بذر به صورت سطحی در هوای خنک طبق دستور، یا گرفتن قلمه در بهار و تابستان می توان آن را تکثیر کرد. با قلمه گیاه سریع تر رشد میکند، قلمه را باید در آب یا در پرلیت یا ماسه بزنید. بهتر است در بهار قلمه زنی انجام شود و در تابستان معمولا قلمه زنی موفق نمی باشد. نیازی هم به هورمون ریشه زایی نیست. بذر ۴ رنگ ازین گل در فروشگاه ما موجود است.

دما: به هوای خنک نیازدارد، بهترین دما ۱۸ درجه سانتی گراد بوده و سرما باعث بروز سرمازدگی یا قارچ می شود. گرمای تابستان بدون تهویه باعث سیاهی ساقه و قارچ می شود.

معمولا در تابستان دچار سیاهی ساقه می وشود که با کفبر کردن آب و تعویض خاک این مشکل رفع می شود. در زمستان هم باید حتما تهویه مناسب صورت بگیرد.

تعویض گلدان: هر ۶ ماه یک بار انتهای گلدان را  چک کنید که آیا ریشه ها بیرون زده اند یا خیر ؟! در صورت بیرون زدن ریشه گلدان را تعویض کنید.

خاک: بهترین خاک برای این گل، نسبت های مساوی ماسه شسته شده + خاک برگ+ کود پوسیده دامی+ خاک باغچه است.

هرس: در صورت گل دادن در آخر تابستان گل ها را با ناخن بچینید تا انرژی گل صرف تولید دانه و بذر نشود و گل ضعیف نگردد. اگر در اثر بی توجهی رشد زیادی کند و برگ های پایینی خود را از دست بدهد باید از سر شاخه ها قلمه گیری کرد و آن را ریشه دار کرده و گیاه قدیمی را دور انداخت.

رطوبت: به رطوبت متوسط نیاز دارد، می توان با زیر گلدانی پر از آب رطوبت آن را تامین کرد.

رطوبت هوا: ایجاد رطوبت در هوای اطراف برگ های گل حسن یوسف بسیار ضروری است پس بهتر است گاهی به برگ ها با مه پاش آب بپاشید.

 آبیاری حسن یوسف با آب بان

با استفاده از آب بان می توانید بازه های آبیاری این گیاه را به یک هفته تا ۱۰ روز یک بار برسانید.

کوددهی حسن یوسف با آب بان

با استفاده از آب بان رویا یا آب بان پویا می‌توانید به برگدهی و افزایش رشد این گیاه کمک شایانی کنید و تا یک دوره‌ی ۳ ماهه نیاز گیاه به آبیاری را بر طرف کنید.

 

بیماری های گیاه و روش درمان

سیاه شدن ساقه: این مشکل به دلیل آبیاری بیش از حد و خاک نامناسب گلدان است.

زرد شدن و ریختن برگ پایینی: آبیاری باید کمتر شود و زهکش گلدان باید چک شود.

کم رنگ شدن برگ گیاه: اگر نور کافی به گیاه نرسد گیاه رنگ دانه های خود را از دست داده و علفی می شود.

نقاط سوخته روی برگ: نباید غبار پاشی گیاه در نور مستقیم آفتاب انجام شود.

ریزش برگ: اگر برگ ها خشک شده و می ریزند به علت خشکی هوا و نور مستقیم و شدید خورشید است و اگر برگ ها سالم باشند و بریزند به علت سرما و یا حتی آبیاری بیش از اندازه است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *