گیاهان

بنجامین

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

بنجامین

بنجامین یکی از موفق ترین و زیبا ترین گیاهان آپارتمانی در سازش با محیط مکان های سرپوشیده بنجامین است.

در هوای آزاد ارتفاع آن به ۵ متر می رسد، نسبت به کم آبی به خصوص در هوای سرد حساس است و به خزان برگ ها مبتلا می شود. نور باید کافی ولی غیر مستقیم باشد، کارهای هنری جالبی نظیر بافتن ساقه ها به شکل گیس روی آن انجام می شود و زیبایی آن را دو چندان می کند.

گیاهان جوان تر احتیاج به قیم دارند، ارتجاع پذیری و آویزان بودن نوع ابلق بیشتر و توسعه ریشه در آن کمتر از نوع سبز رنگ است، به همین علت ابلق ها را همیشه روی برگ سبزها پیوند می زنند.

به طور کلی این گل نیاز به توجه زیادی دارد.

نیاز ها و شرایط نگهداری بنجامین

نور: به نور بیشتری نیاز دارد، اما تابش مستقیم نور آفتاب در تابستان به خصوص از پشت شیشه به برگ ها صدمه وارد می کند.

دما: حداقل درجه حرارت در زمستان ۱۵ درجه سانتی گراد و در تابستان حداکثر ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. در صورت آبیاری روزانه تا ۳۰ درجه سانتی گراد را هم می تواند تحمل کند.

آبیاری: آب باید فاقد املاح باشد، استفاده از آب ولرم برای گیاه مطلوب تر است، در تابستان حداقل هفته ای دو بار و در زمستان هر هفت روز یک بار آبیاری کافی است.

رطوبت: اگر غبارپاشی روزانه دوبار صبح و عصر داشته باشید ریزش برگ ها کاملا متوقف می شود و در صورت ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ، غبارپاشی را متوقف کنید ولی یک جزیره همیشه زیر آن قرار دهید.

کوددهی: در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یک بار تغذیه مصنوعی با کود شیمیایی محلول در آب مخصوص گیاهان برای این گیاه لازم است.

خاک مناسب: بهترین خاک کمپوست است.

تعویض گلدان: تا هنگامی که گیاه جوان است، هر ساله احتیاج به تعویض گلدان دارد، زمانی که گلدان به حداکثر حجم خود رسید، تعویض خاک های سطحی گلدان با خاک نو توصیه می شود.

تمیز نمودن برگ: غبارپاشی برای تمیز شدن برگ ها کافی است، از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.

تکثیر: بهترین زمان قلمه گیری از بنجامین اواخر بهار هست و به این علت که چوب های تازه تولید شده کمی سفت تر می شوند.

یک قلمه اندازه یک مداد از چوب های سفت شده حاوی یک جفت برگ، اریب ببرید و در ظرف پرلیت یا ماسه قرار دهید. از زیر به آن آب دهید. یا می توانید در بهار یک جای ساقه زخم بزنید و دور آن را با خزه مرطوب ببندید و دور آن هم یک لایه پلاستیک بکشید، تا یک ماه روزانه خزه را مرطوب کنید تا ریشه بزند. بعد از ایجاد ریشه از پایین نقطه ی زخمی را ببرید و داخل خاک قرار دهید.

آبیاری بنجامین با آب بان

با استفاده از آب بان می توانید این گیاه را ۱۰ الی ۱۴ روز یک بار آبیاری کرده و از آبیاری منظم گل و گیاه خود اطمینان حاصل کنید.

 

کوددهی بنجامین با آب بان

با استفاده از آب بان رویا یا آب بان پویا می‌توانید به رشد هر چه بیشتر ساقه و برگ های این گیاه در یک دوره‌ی سه ماهه کمک شایانی کنید.

بیماری های گیاه و روش درمان

زخم پنبه ای روی ساقه و برگ دیده می شود: شپشک می باشد و باید با سم کونفیدور سمپاشی شود.

برگ رنگ پریده و لکه قهوه ای در زیر آن و ساقه دیده می شود: با پنبه آغشته به سم حشره کش جذبی لکه ها را خیس کنید و یا هر دو هفته یک بار طبق دستور سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند.

لکه پهن و آبکی و سیاه روی برگ است: قارچ عامل این بیماری است، خیس نمودن لکه ها با پنبه آغشته با آب و صابون درمان این بیماری است.

برگ زرد شده و می ریزد: آبیاری بیش از اندازه بوده، فاصله بین دو آبیاری را زیادتر کنید، اگر خاک گلدان باتلاقی شده زهکش را بازدید کنید.

برگ زرد رنگ و سطح زیرین آن دارای تار عنکبوت است: کنه قرمز ریز عامل آن است، با سم حشره کش نفوذی هر دو هفته یک بار تا رفع علائم گیاه را سم پاشی کنید، تامین رطوبت در کاهش آفت موثر است.

برگ سیاه شده است: تماس با شیشه سرد پنجره علت آن است، گلدان را از تماس با شیشه رها کنید.

برگ سالم و سبز است، ولی سقوط می کند: نور کم است، گلدان را به روشنایی ببرید، کم آبی هم باعث این بیماری است، آبیاری را تنظیم کنید، بعضی مواقع سرد شدن ناگهانی اتاق و آبیاری با آب سرد علت ریزش برگ سبز است.

برگ خشک و شکننده است: هوای محیط گرم و خشک است، آبیاری را بیشتر کرده و غبارپاشی روزانه را فراموش نکنید.

برگ جدید ریز و گیاه مریض به نظر می رسد: ریشه ها را بازدید کنید، ممکن است نیاز به گلدان بزرگ تر باشد، در غیر این صورت تغذیه مصنوعی هر دو هفته یک بار و تعویض خاک های سطحی گلدان با خاک نو در رفع این بیماری کمک موثری می کند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *