[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]
شپشک آرد آلود
شپشک آرد آلود یکی از آفت های خطرناک گیاهان است که به صورت گروهی به گیاه حمله کرده و با ایجاد زخم و مکیدن شیره گیاه باعث نابودی آن میشود. این آفت در ریشه و تنه گیاهان و بخصوص مکانهای مخفی و سایه گیاه دیده کی شود. شپشک آرد آلود به صورت نقاط سفید و پودری دیده می شود.
این آفت به شدت کاکتوسها و ساکولنت ها را مورد حمله قرار میدهد و در صورت عدم درمان به سرعت گیاه را از بین میبرد. به همین دلیل همیشه باید کاکتوسها و ساکولنت های خودتان را برسی کنید. گیاهان جدید را کاملاً کنترل و قرنطینه نمایید.
شپشک آرد آلود به شکل گروهی بر روی قسمتهای مختلف گیاه همانند ناحیه اتصال برگ به ساقه، بین زوایای موجود بین ساقههای گیاه، در زیر پوستههای زخمی و نه چندان محکم ساقه گیاه، لابهلای گلبرگ ها و کاسبرگ گل ها و حتی بر روی ریشه گیاه بخصوص در ناحیه اتصال ساقه به ریشه جمع میشود و مشکلاتی را برای رشد گیاه به وجود میآورد.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]گونههای مختلفی از این حشره وجود دارد که احتمال دارد هر یک با دیگری از نظر چگونگی طی شدن چرخه رشد، اندازه حشرات در مراحل مختلف زندگی، زوائد و رشتههای اطراف بدن دوره تخمگذاری و …متفاوت است.
شپشک آرد آلود مرکبات یکی از شایعترین انواع شپشک است که علاوه بر مرکبات، بر روی گیاهان زینتی از جمله سرخس، کاکتوس و دیگر گیاهان گوشتی، بنفشه افریقایی، گل کاغذی، فوشیا، گل ساعتی، گاردنیا، آفتابگردان و غیره فعالیت میکند البته انواع دیگر شپشک نیز میتوانند گیاهان زینتی را مورد حمله قرار دهند.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”6154″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank” parallax_scroll=”no”][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]آفتی که به عنوان شپشک آرد آلود بر روی گیاهان جلب توجه میکنند در واقع نوع مونث این آفت است که از شیره قسمتهای مختلف گیاهان تغذیه میکنند و در طی فعالیتشان خود را به گیاه چسبانده و لایهای از پوشش پودری به دور خود ترشح میکنند که نقش حفاظت از آنان را به عهده دارد.
رنگ شپشک های ماده سفید و گاهی صورتی و یا زرد است البته بعد از پوشانده شدن با پوشش آردی همگی شبیه یکدیگرند. حشرات نر بر خلاف حشرات ماده عمر کوتاهی دارند شپشک آرد آلود در طی فعالیت خود عسلک که مادهای چسبناک است تولید میکند. این ماده بسیار مورد علاقه مورچهها است بنابراین مورچهها برای ادامه مصرف این ماده از شپشک ها به نحوی در برابر سایر حشرات شکارچی محافظت میکنند.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”6155″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank” parallax_scroll=”no”][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]
خسارت های ناشی از آفت شپشک آردآلود
هیچ یک از قسمتهای گیاه از این آفات در امان نیست بنابراین اگر گیاه شما علائمی از مشکلات رشد را نشان میدهد تمامی قسمتهای گیاه بخصوص نواحی اتصال برگها به شاخه یا شاخهها با یکدیگر و همچنین زیر برگها را بررسی کنید. در ابتدا علائم وجود این آفات به شکل نواحی برآمده و سفید رنگ جلب توجه میکند که بر روی ناحیه اتصال برگ به ساقه یا پهنک برگ و یا در ناحیه اتصال ساقه به ریشه درست در زیر خاک شکل میگیرند. حشرات و یا تخمهای صورتی، نارنجی آنان را در زیر این پوشش میتوان یافت با افزایش تعداد شپشک ها تولید عسلک افزایش مییابد که موجب چسبناک شدن و شکل گیری قارچ دودهای میشود این مسئله موجب ظهور لکههای سیاه رنگ بر روی برگسار گیاه میشود. ادامه فعالیت موجب کاهش رشد. بد رنگ و زرد شدن برگها و ریزش برگهای جوان و نابالغ میشود.
انواع شپشکه آرد آلود ریشه کاکتوسها را مورد حمله قرار میدهند که علائم آن همانند نواحی سفید رنگ بر روی ریشهها میشود اگر یک گیاه نشانههای رشد ناسالم و همچنین ضعف را نشان میدهد. اما بر روی برگسار آن افتی مشاهده نمیکنید حتماً ریشه آن را نیز بررسی کنید شاید بتوانید مجموعههه ای از شپشک ها را بر روی قسمتهای مختلف ریشه پیدا کنید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]
کنترل و مبارزه با شپشک آرد آلود
برای مبارزه با این آفات حتماً برگهای مرده و یا قسمتهای هرس شده گیاه را از محیط خارج کنید. در مبارزه بیولوژیک علیه این افت از کفشدوزک میتوان محیطهای سر بسته همانند گلخانه برای مبارزه با این افت استفاده کرد. توجه کنید که لارو کفشدوزک شباهتهای زیادی با لارو شپشک آرد آلود دارد. هم لارو و هم حشره بالغ کفشدوزک میتوانند از شپشک ها تغذیه کنند.
یکی دیگر از حشراتی که از شپشک آرد آلود تغذیه میکنند زنبور پارازیت است. البته توجه داشته باشید که هم کفشدوزک و هم زنبور پارازیت برای فعالیت خود به دمای بالایی نیاز دارند و در برابر بسیاری از حشره کش ها حساس هستند.
برای مبارزه شیمیایی باید از سموم سیستمیک استفاده کرد زیرا پوشش آرد آلود این حشره از آن در برابر سموم محافظت میکند. بنابراین بهترین راه استفاده از سمومی است که وارد جریان شیره گیاهی شده و به دلیل استفاده حشره از شیره گیاه در نهایت وارد بدن حشره میشود. چنین سمومی را اصطلاحاً سموم سیستمیک مینامند. در مورد شپشک آردآلود که بر روی ریشه فعالیت میکنند، علاوه بر استفاده از سموم مناسب باید خاک گلدان را نیز عوض کرد و ریشه ها را نیز از وجود مخلوط خاک قدیمی پاک کرد و سموم را بر روی قسمتهای مختلف ریشه استفاده کرد و دوباره گیاه را در گلدان با مخلوط خاکی ضد عفونی شده کاشت تا احتمال شیوع مجدد این افت به حداقل ممکن برسد.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”6156″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank” parallax_scroll=”no”][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]
روشهای خانگی مبارزه با شپشک آرد آلود
در محیط منزل و وقتی تعداد گلدان کم است از چند روش خانگی میتوان برای از بین بردن شپشک استفاده کرد که البته این روشها بستگی به شدت حمله آفات و مکان فعالیت آنان دارد. به عنوان مثال اگر شپشک ها بر روی برگهای گیاه وجود دارند و هنوز جمعیت آنان به شدت زیاد نشده است میتوان از مخلوط آب گرم و مایع ظرفشویی برای مبارزه با این افت استفاده کرد مایع ظرفشویی برای نفوذ کردن در پوشش محافظتی آرد مانند شپشک ها و کاهش چسبندگی شپشک ها به سطح گیاه استفاده میشود. کافی است که ۲ قاشق چایخوری از مایع ظرفشویی را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بعد به شکل اسپری بر روی ناحیه اجتماع و زندگی شپشک ها اسپری کرد و شپشکها را با تکهای پنبه یا پارچه جمع کرد.
برای افزایش اثر مایع ظرفشویی در جدا کردن شپشک ها از سطح گیاه میتوان در ترکیب یاد شده ۲ قاشق چایخوری روغن مایع استفاده کرد. مخلوط صابون مایع و الکل نیز مورد دیگری است که توصیه میشود نصف لیوان الکل با یک لیتر صابون مایع مخلوط شود و این مخلوط را روی نواحی آلوده اسپری کنید. اگر این حجم از صابون مایع برای مصرف خانگی شما زیاد است کافی است با یک تناسب ساده برای هر مقدار صابون مایع که میخواهید استفاده کنید میزان حدود الکل را نیز حساب کنید.
بعد از مصرف این محلولها بعد از گذشت ۲۰ دقیقه گیاه را با آب خوب بشویید. ضمناً به یاد داشته باشید که قبل از مصرف این مواد سطح خاک را با نایلون و یا چند لایه روزنامه بپوشانید تا این مواد روی خاک نریزد و در خاک فرو نرود زیرا به ضرر ریشه است. اگر این ترکیب را استفاده میکنید باید بین دفعات مصرف حدود ۳ تا ۴ روز فاصله باشد و در زمان استفاده گیاه در معرض نور مستقیم خورشید نباشد.
حتماً قبل از مصرف محلول را بر روی قسمتی از برگها امتحان و حدود ۲۴ ساعت بگذرد و اطمینان حاصل کنید که محلول روی برگسار اثر منفی ندارد. گیاهان متفاوت از یکدیگرند و عکسالعملهای متفاوتی نیز میتوانند نشان دهند. برای جداسازی شپشک ها که در زوایای ناحیه اتصال برگ با ساقه و با هر ناحیه زاویه دار دیگر به سطح گیاه چسبیدهاند میتوانید از وسیلهای همانند مسواک استفاده کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
اسم افت کش چی هست
سلام، وقتتون بخیر،
برای از بین بردن آفت شپشک آردآلود می تونید از سموم کلرپیریفوس و کنفیدور استفاده کنید.