[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
کروتون
کروتون یکی از رنگین ترین گیاهان آپارتمانی است و به خاطر رنگی بودن و فرم برگ های آن مورد توجه است. این گل زیبا در صورت نور داشتن اتاق یا محل کار شما و سرد نشدن و ثابت بودن دما می تواند به یک گل فوق العاده تبدیل شود. باید توجه کرد که بعد از خرید حتما برای سازگاری با محیط تعدادی از برگ های پیر خواهند ریخت و یا زرد می شوند، نباید نگران شد.
در زمستان باید مراقب سرما باشید و همین طور به بوی گاز در منزل یا گازوییل در محیط خود بسیار حساس هست.
رنگ و شکل برگ فرق های اساسی دارد، لکه های تیره صورتی، نارنجی، قهوه ای و ارغوانی در برگ هایی با زمینه سبز تیره منظره جالبی به برگ ها می دهد. برگ های جدید و جوان با رنگ سبز ظاهر و به مرور لکه های رنگی در آن ها به وجود می آیند. گونه های مختلفی از آن در بازار وجود دارد.
گونه پنجه مرغی و رشته ای، از همه حساس تر است و گونه ی پرتغالی از همه مقاوم تر است.
نیازها و شرایط نگهداری کروتون
نور: به نور کتار پنجره احتیاج دارد، ولی باید توجه داشت که نور مستقیم آفتاب در تابستان به گلدان های زیر دو سال صدمه وارد می کند، سایه رنگ ها را از بین می برد، حتی الامکان از جابجایی گلدان خودداری کنید.
دما: درجه حرارت تا حد امکان باید ثابت نگه داشته شود، در تابستان ۲۷ درجه سانتی گراد و در زمستان ۱۵ درجه سانتی گراد و به طور میانگین ۲۰ درجه سانتی گراد بهترین شرایط حرارتی برای این گیاه است.
آبیاری: بین دو آبیاری حتما خاک خشک شود، و موقع آبیاری گل باید سیراب گردد.
رطوبت: در تابش مستقیم اشعه آفتاب غبارپاشی نکنید. در تابستان احتیاج به غبارپاشی روزانه دارد، ولی در زمستان هفته ای یک بار غبارپاشی کافی است. می توانید یک جزیره در زیر گلدان ایجاد کنید تا رطوبت دائم ایجاد شود.
کوددهی: در فصل های رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یک بار از مواد غذایی محلول همراه با آب آبیاری استفاده گردد.
خاک مناسب: مخلوطی از خاک برگ،خاک باغچه و ماسه شسته نرم است، کف گلدان باید دارای مقداری ماسه و ریگ باشد تا آب اضافی از گلدان خارج شود. بهترین خاک، خاک کمپوست یا خاک هلندی می باشد.
تعویض گلدان: باید صبر کنید تا ریشه ها ا زیر گلدان بیرون بزند آن وقت باید گلدان را تعویض کنید.
تمیز نمودن برگ: برگ ها را هر هفته با پارچه یا اسفنج مرطوب تمیز کنید، مواد براق کننده شیمیایی روزنه ها را مسدود می کند، از آن ها استفاده نکنید.
تکثیر: انتهای قلمه های جوان و کاشت در بستری از ماسه نرم و نگهداری در گلخانه گرم و مرطوب در بهار، خوابانیدن هوایی ساقه ها در بهار یا پائیز از روش های تکثیر آن است.
آبیاری کروتون با آب بان
با استفاده از آب بان می توانید بازه های آبیاری این گیاه را به یک تا دو هفته برسانید و از آبیاری منظم گیاه خود اطمینان حاصل نمایید.
کوددهی کروتون با آب بان
با استفاده از آب بان بن زا یا آب بان پویا می توانید به ریشه دهی و افزایش رشد ساقه و برگ گیاه خود کمک کرده و تا یک دورهی سه ماهه گیاه خود را از تغذیه مصنوعی بی نیاز کنید.
بیماری های گیاه و روش درمان
برگ کمرنگ و رنگ سبز روشن به خود گرفته است: محیط تاریک است، گلدان را به محل روشن تری منتقل کنید.
برگ با لکه قهوه ای سقوط می کند: هوای آلوده به گاز اشپزخانه یا گاز نفتی عامل آن است، علت را بر طرف کنید.
برگ زرد رنگ شده و سطح زیرین آن مملو از تار عنکبوت است: کنه ریز قرمز عامل آن است، با سم کنه کش هر دو هفته یک بار گیاه را سمپاشی کنید، غبارپاشی در کاهش آفت موثر است.
ساقه پوسیده و برگ می ریزد: آبیاری زیاد عامل آن است، در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک گلدان خشک شود و سپس آبیاری کنید.
برگ در تمام اندام گیاه می ریزد: تغییرات شدید درجه حرارت علت این مشکل است، درجه حرارت را ثابت نگه دارید.
برگ پائینی بوته ریزش می کند: هوا سرد و خشک است، گلدان را به محل گرم تر منتقل و غبارپاشی کنید.
لکه قهوه ای روی برگ دیده می شود: غبارپاشی در آفتاب انجام شده است، این عمل را در سایه انجام دهید.
برگ جوان خیلی ریز و کم رشد است: به تغذیه مصنوعی احتیاج دارند، طبق دستور عمل کنید.
برگ منقبض شده است: گیاه تشنه و هوا گرم است، گیاه را آبیاری کنید و غبارپاشی کنید.
زخم پنبه ای شکل و سفید رنگ روی برگ و در قاعده آن به چشم می خورد: با پارچه اغشته به سم حشره کش آفت را از بین ببرید و یا هر ۱۴ رو یک بار طبق دستور با سم، سم پاشی کنید.
برگ رنگ خود را از دست داده و روی آن لکه دیده می شود: حشره آفت عامل آن است، با سم حشره کش نفوذی موجود در بازار طبق دستور هر دو هفته یک بار سم پاشی کنید تا علائم بر طرف شود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]