[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
پیله آ
پیله آ گلی هست که جزو سخت ترین گل های آپارتمانی محسوب میشه و به تازه کارها اصلا توصیه نمیشه !!
ارزش تزئینی این گیاه به خاطر برگ های بیضی شکل، نوک تیز با نقش خاکستری رنگ آن است، بومی جنگل های آفريقا و خانواده آن اورتیکاس هست.
اگر نور کافی به آن نرسد لکه های نقره ای رنگ برگ ها از بین میرود. سریع الرشد، ارزان و کم توقع است.
گیاه مناسبی برای کاشت گروهی با گیاهان دیگر و همچنین سبد آویزان است، حذف جوانه های انتهایی برای پر پشت نمودن گیاه لازم است.
در شبهای یخبندان گلدان را نزدیک پنجره و شیشه قرار ندهید.
نیاز ها و شرایط نگه داری پیله آ
نور: نور پنجره آفتاب گیر که از آفتاب ظهر در امان است، بهترین نور برای این گیاه است. در صورت تاریک بودن هوا ساقه ها دراز، علفی و منحرف می شوند. در زمستان با شیشه پنجره در ارتباط نباشد.
دما: هوای خنک را می پسندد و گرمی هوا موجب سوختگی نوک برگ های این گیاه می شود. حداکثر درجه حرارت در تابستان ۲۱ درجه سانتیگراد و حداقل در زمستان ۱۵ درجه سانتیگراد است.
آبیاری: بین دو آبیاری خاک باید خشک شود.
رطوبت: کمبود رطوبت باعث سوختگی نوک برگ ها می شود، بنابراین باید یک جزیره یا یک سینی پر از آب زیر گلدان همیشه قرار داشته باشد.
کوددهی: کمبود مواد غذایی خاک گلدان را با کودهای شیمیایی مخصوص گیاهان، هر دو هفته یک بار جبران کنید.
خاک مناسب: خاک هلندی بهترین ترکیب خاک برای این گیاه است.
تعویض گلدان: در بهار از ساقه ها قلمه بگیرید، گلدان مادری هرس شده شکل توپی و چنبره ای به خود می گیرد.
تمیز نمودن برگ: غبارپاشی ضمن تامین رطوبت، برگ های گیاه را تمیز می کند، در صورت لزوم می توانید از برس مخصوص گیاهان استفاده کنید، از مواد براق کننده ی شیمیایی که باعث مسدود شدن روزنه ها در برگ می شود، استفاده نکنید.
تکثیر: کاشت قلمه ساقه در اواخر زمستان یا اوایل بهار، و تقسیم بوته در بهار بهترین روش تکثیر این گیاه می باشد.
آبیاری پیله آ با آب بان
با استفاده از آب بان میتوانید بازه های زمانی آبیاری این گیاه را به ۲ الی ۳ هفته یک بار برسانید و از آبیاری منظم گیاه خود اطمینان حاصل کنید.
کودده پیله آ با آب بان
آب بان پویا و رویا به برگدهی، رشد ساقه و ویتامینه شدن گیاه شما کمک شایانی کرده و تا یک دوره سه ماهه نیاز گیاه به تغذیه را برطرف می نماید.
بیماری های گیاه و روش درمان
برگ در تماس با شیشه در زمستان سیاه شده است: سردی بیش از حد شیشه عامل آن است، برگ ها را از تماس خارج کنید.
نقاط خاکستری و زخم روی برگ دیده می شود: مربوط به حمله قارچ است، سم قارچ کش تهیه کنید و سمپاشی کنید. (آبیاری بیش از حد سبب ایجاد این قارچ شده است).
لکه سوخته روی برگ دیده می شود: از مواد براق کننده برگ استفاده کرده اید و یا برگ در معرض تابش اشعه مستقیم آفتاب بوده است، غبارپاشی در آفتاب هم یکی از علت هاست، عوامل را بر طرف کنید.
برگ سیاه شده و می ریزد: هوا خیلی سرد است، گلدان را به محل گرم تری منتقل کنید.
ساقه دراز و منحرف و فاصله بین دو برگ زیاد است: نور کم است، گیاه را به روشنایی ببرید، نوک ساقه ها را قطع کنید تا جوانه های جانبی بیدار شده و رشد کنند، در این صورت گیاه حالت تو پر و چنبره ای به خود می گیرد.
زخم پنبه ای شکل سفید رنگ روی برگ و ساقه دیده می شود: علت آن حشره آفت است، با پنبه آغشته به سم حشره کش نفوذی لکه ها را خیس نموده و یا هر دو هفته یکبار سمپاشی کنید.
برگ بد شکل و چسبناک و حشرات سبز رنگی روی آن دیده می شود: هر دو هفته یک بار با سم حشره کش سمپاشی کنید.
برگ جدید کوچک است: ریشه ها را بازدید کنید در صورت متراکم بودن نیاز به تعویض گلدان است، در غیر این صورت تغذیه مصنوعی هر دو هفته یک بار کمک موثری به تولید برگ های درشت تر می کند، تعویض خاک سطحی گلدان با خاک نو هم تاثیر مثبت دارد.
برگ سقوط می کند: به آبياری احتیاج دارد، گلدان را به مدت ۱۵ دقیقه درون تشت پر از آب قرار دهید، غبارپاشی روزانه در تابستان را فراموش نکنید.
کلیه اندام گیاهی در حال افتادن و تلف شدن است: مربوط به یخ زدگی است، خشک شدن گیاه حتمی است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]