گیاهان

نکات مهمی که شاید در مورد انواع کاکتوس ندانید!

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” css=”.vc_custom_1628328000528{padding-top: 15px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #ffffff !important;}”]دنیای گل و گیاهان چنان گسترده است که معتقدیم برای هر سلیقه‌ای دست‌کم یک گلدان گیاه مناسب وجود دارد! گیاهان که پیش از ما به جهان پای نهاده‌اند تنوعی بسیار زیاد دارند؛ برخی تا ده‌ها متر قد می‌کشند، بسیاری از آن‌ها رنگ‌های شگفت‌انگیزی دارند که هرکسی را مجذوب خود می‌کنند، تعدادی از آن‌ها خوردن حشرات را می‌پسندند و گروهی هم هستند که در عین داشتن خارهای تیز و پرشمار، بسیار دوست‌داشتنی و محبوب بوده و در خانه و محل کار بسیاری از ما دیده می‌شوند.

کاکتوس، این گیاهان باجذبه و زیبا یکی از محبوب‌ترین گیاهان مقاوم آپارتمانی و فضای سبز است که امروز قصد داریم شما را بیشتر با آن آشنا کنیم تا شما هم بتوانید یکی از انواع کاکتوس را مهمان منزل خودتان کنید!

امکان استفاده از کاکتوس در محیط‌های داخلی و خارج منزل

چگونه یک کاکتوس را تشخیص دهیم؟

کاکتوس‌ها گیاهان گوشتی مقاوم به شرایط نامساعد و کم‌آبی هستند. شاید شما گیاهان گوشتی دیگری هم دیده باشید که کاکتوس نیستند. برای این که بتوانید کاکتوس‌ها را از سایر ساکولنت‌ها یا گیاهان گوشتی تشخیص دهید، یک‌بار برای همیشه می‌توانید تفاوت آن ها را با چند نکته کوچک یاد بگیرید!

  • انواع کاکتوس دارای آرئول (Areole) یا محل‌های برآمده رویش تیغ و خار هستند اما سایر گیاهان گوشتی این برگ‌های تغییر شکل یافته را ندارند.
  • معمولاً کاکتوس‌ها فاقد برگ هستند پس اگر برگی در گیاه گوشتی دیدید، می‌توانید با احتمال زیادی کاکتوس بودن آن را رد کنید.
  • به تیغ گیاه توجه کنید. اگر دیدید که تیغ‌ها (spine) در گیاه موردنظر منظم و تکی بودند شما احتمالاً یک ساکولنت دارید. چون که انواع کاکتوس در هر آرئول بیشتر از یک‌تیغ دارند و همین هم باعث شده است پر از خار و تیغ به نظر برسند.

چگونه از انواع کاکتوس نگهداری کنیم؟

تنوع زیادی که در انواع کاکتوس دیده می‌شود ممکن است شما را هم برای خرید یک گلدان از این گیاهان دوست‌داشتنی وسوسه کرده باشد. گیاه کاکتوس معمولاً به شرایط نامساعد و کم‌آبی مقاوم بوده و به نور کافی برای رشد و نمو نیازمند است.

اگر با روش آبیاری کاکتوس و ویژگی‌هایی که خاک مناسب برای رشد کاکتوس‌ها باید داشته باشد آشنایی داشته باشید، می‌توانید به ‌سادگی این گیاهان زیبا و صبور را تا سال‌ها نگهداری کنید و حتی شاهد گل‌دهی و چشیدن طعم میوه برخی از انواع آن باشید.

روش آبیاری کاکتوس‌ها

شاید فکر کنید که چون کاکتوس‌ها گیاهان مقاومی در برابر خشکی هستند پس هر زمانی که به یادشان افتادید می‌توانید به آن‌ها آب بدهید. اما این یکی از اشتباهاتی است که درنتیجه آن افراد زیادی با یک گلدان کاکتوس خشکیده مواجه شده‌اند و خود را سرزنش می‌کنند که چرا حتی کاکتوس را هم خشک کرده‌اند!

پس برای این که بتوانید برای سال‌ها از کاکتوس خود مراقبت کنید لازم است روش آبیاری کاکتوس را به‌ درستی یاد بگیرید. نیاز انواع کاکتوس به آب به شرایط محیطی، میزان خشکی هوا، شدت و مدت دریافت نور خورشید، نوع خاک، زهکشی خاک، نوع کاکتوس و … بستگی دارد.

بهتر است تا زمانی که سطح خاک گلدان هنوز مرطوب است به کاکتوس آب ندهید چراکه به‌سادگی می‌توانید بعد از مدتی ریشه‌های این گیاه محجوب را به‌ کلی نابود کنید. آب زیاد باعث پوسیدگی ریشه‌های کاکتوس و درنتیجه خشک شدن آن خواهد شد.

در فصل‌های سرد و زمان استراحت کاکتوس میزان آبیاری را کاهش دهید و در تابستان و زمانی که نور خورشید زیاد می‌شود و رطوبت هوا کاهش پیدا می‌کند، تعداد دفعات آبیاری را بیشتر کنید.

اهمیت میزان و روش آبیاری کاکتوس در طول عمر آن‌ها

مناسب‌ترین خاک برای کاکتوس

خاکی که برای کاشت کاکتوس در نظر می‌گیرید باید سبک و دارای زهکشی مناسب باشد. اگر از انواع پرلیت و خاک‌برگ‌های مناسب به همراه خاک لوم شنی برای کاکتوس استفاده کنید، کاکتوس شما بهتر رشد خواهد کرد.

در صورتی‌ که در فصل رشد و نمو انواع کاکتوس مقادیر مناسبی از کودهای حاوی فسفر و پتاسیم را به خاک گلدان اضافه کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت و اگر گیاه به سن گل‌دهی رسیده باشد، می‌توانید شاهد شکوفایی گل‌های زیبای کاکتوس باشید.

آشنایی با ۵ مورد از محبوب‌ترین انواع کاکتوس که باید داشته باشید!

در ادامه چند مورد از محبوب‌ترین و مناسب‌ترین انواع کاکتوس را به شما معرفی می‌کنیم تا در دفعه بعدی که به یک گلخانه یا یک فروشگاه اینترنتی فروش کاکتوس سر زدید، بتوانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.

کاکتوس گوش خرگوشی (Opuntia microdasys)

درست است که این کاکتوس بومی کشور مکزیک بوده اما امروزه می‌توانید آن را در ایران هم کاشته و با ایجاد زهکشی مناسب در خاک و دادن نور کافی به آن، شاهد رشد آن تا نزدیک یک متر هم باشید. اگر شرایط مناسب نور و خاک را فراهم کنید در تابستان به‌ گل ‌نشسته و می‌توانید میوه‌های بنفش رنگ آن را برداشت کنید.

کاکتوس گوش خرگوشی

کاکتوس ستاره‌ای (Astrophytum asterias)

این کاکتوس‌ها که کروی شکل و دارای هشت لبه هستند یکی از محبوب‌ترین کاکتوس‌هایی هستند که می‌توانید خریداری کنید. در فصل بهار گل‌های زرد این گیاه شکوفا می‌شود و می‌توانید از دیدن آن لذت ببرید.

کاکتوس بانوی پیر (Mammillaria hahniana)

ظاهر کشیده و پوشیده از خارها و کرک‌های سفید این کاکتوس را به بانوی پیر معروف کرده است. این بانوی پیر به خاکی دارای زهکشی خوب و نور کافی احتیاج دارد تا رشد کرده و در بهار گل‌های قرمز روشن و صورتی رنگش را به شما نمایان کند.

کاکتوس بشکه طلایی (Echinocactus grusonii)

این کاکتوس ظاهری گرد و بامزه و پوشیده از خارهای طلایی‌رنگ دارد که می‌توانید به ‌سادگی تا سال‌ها از آن در منزل مراقبت کنید و اگر خوش‌شانس باشید گل‌های زرد یا قرمز فنجانی شکل آن را در انواع مسن این کاکتوس مشاهده کنید.

کاکتوس بشکه‌ای یا بالش مادرزن

کاکتوس گلابی خاردار برزیلی (Brasiliopuntia brasiliensis)

یکی از مقاوم‌ترین انواع کاکتوس است که به کاکتوس گوش خرگوشی شباهت زیادی دارد و یکی از گزینه‌های مناسب برای کاشت در باغچه در مناطق گرم و خشک است. خشک‌کردن این کاکتوس کار ساده‌ای نیست!

سخن پایانی

امیدواریم که در این مقاله توانسته باشیم گوشه‌ای از دنیای گسترده انواع کاکتوس‌ را به شما نمایان کنیم و شما هم یک گلدان کاکتوس را به منزل یا میز کارتان اضافه کنید و از ظرافتی که در دل این گیاهان صبور وجود دارد، لذت ببرید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *