[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
دیفن باخیا
دیفن باخیا گیاهی زینتی است و در اکثر منازل حضور دارد. از خانواده ی آراسه بوده و زادگاه آن برزیل است. دارای ساقه نرم بوده و نقش و نگار برگ های آن بر حسب گونه سبز رنگ و آراسته به لکه های سفید-کرمی و زرد کم رنگ که از دو طرف برگ دیده می شود. ساقه آن بدون انشعاب و برگ های انتهایی همیشه در حال رشد و برگ های پایینی به تدریج می ریزند و ساقه حالت لخت به خود می گیرد.
نسبت به تهویه هوای اتاق و آبیاری بسیار حساس است، گیاهان جوان و کم ارتفاع برای کاشت گروهی بسیار مناسب هستند. به عنوان یک گل سمی شناخته می شود، ولی این گل کم ترین میزان سمیت را نسبت به گل هایی مانند: آدنیوم یا خرزهره دارد.
نیازها و شرایط نگهداری دیفن باخیا
نور: نور غیر مستقیم بهترین نور است، نژادهایی که برگ تیره دارند نسبت به سایه مقاوم هستند، در صورتی که محیط تاریک باشد گیاه علفی و بیش از اندازه بلند می شود.
دما: ۱۳ الی ۱۸ درجه سانتی گراد بهترین دما برای آن است، مدت زمان کمی می تواند در 10 درجه سانتی گراد نیز دوام بیاورد، ولی ممکن است برگ های پایینی آن ریزش پیدا کنند و اگر درجه حرارت بالاتر از ۲۴ درجه سانتی گراد باشد، غبارپاشی و ابیاری بیشتری توصیه می گردد.
آبیاری: آبیاری با آب بدون املاح توصیه می شود، بین دو آبیاری حتما خاک باید خشک شده باشد.
رطوبت: ساخت جزیره در زیر گلدان بهترین پیشنهاد برای تامین رطوبت این گیاه می باشد.
کوددهی: هر ماه دوبار با کود مخصوص گیاهان طبق دستور گیاه را تغذیه مصنوعی کنید.
خاک مناسب: خاک برگ که مخلوطی از کمپوست است برای این گیاه مناسب است.
تعویض گلدان: هر سال در بهار گلدان را با ۲ اندازه بزرگ تر تعویض کنید.
تمیز نمودن برگ: با اسفنج یا پارچه مرطوب برگ ها را هر ماه تمیز کنید.
تکثیر: ریشه دار نمودن قلمه های ۵ سانتی متری و دارای حداقل یک جوانه مناسب ترین راه برای تکثیر آن است، این قلمه ها را به مدت یک تا دو روز خشک کرده و به طور افقی در شن قرار دهید، ریشه و شاخ و برگ از محل گره ها شروع به رشد می کنند.
آبیاری دیفن باخیا با آب بان
با استفاده از آب بان می توانید بازه های زمانی آبیاری این گیاه را به دو الی سه هفته برسانید.
کوددهی دیفن باخیا با آب بان
با استفاده از آب بان بن زا یا رویا می توانید نیاز این کود دهی این گیاه را تا ۳ ماه تامین کنید و برگدهی و ریشه زایی گیاه خود را افزایش دهید.
بیماری های گیاه و روش درمان
برگ ریز و ساقه دراز شده است: نور کافی نیست، گیاه را به محل روشن تر با نور غیر مستقیم منتقل کنید.
برگ زرد و تار عنکبوت زیر آن مشاهده می شود: عامل آن کنه ریز قرمز است، هر دو هفته یک بار با سم کنه کش گیاه را سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند.
برگ خشک شده و سقوط می کند: هوای محیط گرم و خشک است، رطوبت خاک را بازدید و در صورت لزوم آبیاری کنید، غبارپاشی را فراموش نکنید و گیاه را به محل خنک تری منتقل کنید.
لک سوختگی روی برگ است: در آفتاب غبارپاشی نکنید، اگر چه گیاه به غبارپاشی نیاز دارد، ولی بهترین زمان صبح و عصر در سایه است.
برگ و ساقه پوسیده شده است: عامل آن قارچ بوتری تیس است که خود ناشی از هوای سرد و مرطوب می باشد، غبارپاشی را کمتر کنید، گیاه را در درجه حرارت ۱۶ درجه سانتی گراد نگه دارید و با سم قارچ کش طبق دستور سمپاشی نمایید.
برگ رنگ پریده شده و به سفیدی گرایش پیدا نموده است: یا نور زیاد است و یا احتیاج به تغذیه دارد.
زخم سفید پنبه ای شکل روی برگ و قاعده آن دیده می شود: حشره آفت عامل آن است، گیاه را هر ۱۴ روز یک بار با سم حشره کش نفوذی طبق دستور سمپاشی کنید.
برگ پائینی زرد و لکه قهوه ای در حاشیه آن دیده می شود: آبیاری زیاد است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک شود و آب کمتری بدهید.
برگ پائینی به طرف داخل پیچیده و خشک می شود: با بالا رفتن سن گیاه برگ پائینی میریزد، بهتر است گیاه را به محل خنک تری منتقل کنید.
برگ رنگ پریده و سقوط می کند: هوا خیلی سرد است، گیاه را به محل گرم تری منتقل کنید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]