یکی از زیباترین درختچه های خانگی، کاج مطبق است که برای نگهداری در آپارتمان بسیار مناسب است. این کاج زیبا، دوستدار هوایی تازه با تهویه مناسب است و همین امر سبب شده است که برای ادارات، بانک ها و شرکت ها گزینه ای مناسب باشد. برای بررسی دقیق تر این گیاه مقاله کاج مطبق را مطالعه نمایید. کاج مطبق نیز مانند تمامی گیاهان ممکن است به آفت یا بیماری مبتلا شود که اگر زود به آن پی ببرید قابل درمان است. پس در این مقاله با ما همراه باشید تا با نگهداری و بیماری های کاج مطبق آشنا شوید.
نازک و آویزان شدن برگ ها
نور کم، آبیاری نامناسب، رطوبت کم، کوددهی ضعیف، گرما یا سرمای زیاد و در کل مناسب نبودن تمامی شرایط میتواند سبب بروز این مشکل و نازک و آویزان شدن برگ ها و شاخه های کاج مطبق شوند.
زرد و بی حالت بودن برگ ها
در صورت توجه نکردن به کاج مطبق و وقفه در برنامه مراقبت و آبیاری آن، برگ ها زرد و بی حال میشوند.
توقف رشد گیاه
یکی از عواملی که در کنار بیرون زدن ریشه و بی حال شدن گیاه برای زمان تعویض گلدان باید بررسی شود، توقف در رشد گیاه است که نشان میدهد موعد تعویض گلدان است.
خم شدن شاخه ها
علت این بیماری میتواند هوای خیلی سرد یا گرم و یا کمبود رطوبت باشد. بهتر است در ابتدا مشکل را شناسایی، سپس در صدد رفع آن اقدام کنید.
وجود موجودات سفید پنبه ای روی برگ ها
این حشرات، شپشک آردآلود نام دارند و میتوانید از سموم خانگی دست ساز برای از بین بردن آنها استفاده کنید. در صورت زیاد بودن حشرات و نتیجه ندادن سم های خانگی، برای رفع این بیماری از سموم شیمیایی استفاده کنید.
ریزش برگ های سبز
درست است که کاج مطبق به آبیاری زیادی نیاز دارد اما آبیاری بیش از حد سبب بروز این مشکل میشود. بهتر است کمی صبر کنید تا خاک کاملا خشک شود و سپس آبیاری را در ابعاد کمتری انجام دهید.
چسبناک شدن و وجود حشرات سبز رنگ روی برگ ها
بهتر است برای از بین بردن این حشرات و حالت چسبندگی که از خود روی برگ به جا میگذارند، از سموم حشره کش استفاده کنید.
ریزش برگ های زیرین
در صورتی که ریزش برای گیاه پیر باشد، موردی ندارد اما برای گیاهان جوان باید آن را به محل پرنورتری منتقل کنید. بهتر است شاخه های خشک شده را با قیچی یا چاقو حذف کنید.
قهوه ای شدن و ریزش برگ ها
هوای گرم و خشک موجب بروز این مشکل شده است. بهتر است گلدان را به محل خنک تری منتقل کنید.