زاموفیلیا به عنوان گیاهی با نگهداری آسان و نیازهای کم شناخته میشود. همین ویژگی زاموفیلیا را به گیاهی بسیار عالی برای نگهداری در منزل تبدیل کرده است. برای آشنایی با این گیاه به مقاله زاموفیلیا مراجعه کنید. زاموفیلیا گیاه مقاومی است و معمولا دچار بیماری و آفت نمیشود. در این مقاله قضد داریم تا با انواع بیماری های زاموفیلیا آشنا شویم و با روشهای جلوگیری و درمان هر یک از این بیماریها آشنا شویم.
زرد شدن برگ ها
ریشه گیاه زاموفیلیا از انواع گوشتی است. این نوع ریشهها توانایی ذخیره آب در مدت طولانی را دارند. به همین علت است که آبیاری بیش از حد زاموفیلیا باعث پوسیدن ریشه آن میشود. آبیاری زیاد ابتدا باعث زرد و سپس قهوهای شدن برگها میشود. اگر ریشه گیاه در خاک خیس بماند در نهایت، ریشه میپوسد و گیاه از بین میرود. برای جلوگیری از این مشکل قبل از آبیاری گیاه ابتدا بررسی کنید که خاک خشک شده باشد و سپس اقدام به آبیاری نمایید. به جز آبیاری زیاد که اصلیترین علت زرد شدن برگ زاموفیلیا است، چند عامل دیگر هم برای این عارضه وجود دارد. زرد شدن زاموفیلیا میتواند به علت کمبود مواد مغذی و یا حتی کوچک بودن گلدان برای گیاه هم باشد.
خشک و قهوه ای شدن برگ ها
علت این بیماری آبیاری زیاد آن است. برای جلوگیری و رفع این عارضه فواصل آبیاری را افزایش دهید و اجازه دهید خاک بین دو آبیاری خشک شود.
قهوه ای شدن نوک برگ ها
نوک برگهای زاموفیلیا به علت کمبود رطوبت به رنگ قهوهای در میآیند. در این صورت برای رفع مشکل باید رطوبت گیاه را افزایش دهید. برای این کار میتوانید زاموفیلیا را هر چند وقت یکبار غبارپاشی کنید.
شل و خم شدن ساقه گیاه
دلیل اصلی شل شدن ساقه زاموفیلیا و افتادگی آن، کمبود نور است. برای رفع این بیماری باید زاموفیلیا را در جایی قرار دهید که از بالا نور دریافت کند. به این ترتیب به رشد مستقیم به سمت بالا ادامه می دهد. کوچک بودن گلدان هم می تواند باعث توقف رشد و خم شدن ساقه های زاموفیلیا با سمت پایین باشد.
کم رنگ و نازک شدن برگ ها
اگر این کم رنگ بودن در جوانههای جدید دیده میشود، طبیعی است. این جوانهها پس از رشد مثل بقیه برگها ضخیم میشوند. همچنین عامل نور هم در این مسئله تاثیرگذار است. اگر گیاه نور کافی دریافت کند ساقهها و برگهای آن ضخیم و اگر نور کم باشد نازکتر خواهند شد. دقت کنید که میتوانید برای تامین نور گیاه، از نور لامپ استفاده کنید.
عدم رشد گیاه
رشد نکردن زاموفیلیا میتواند به دلیل کمبود مواد مغذی در خاک گیاه باشد. دراینصورت برای رفع مشکل تقویت گیاه با کود میتواند موثر باشد. شرایط دیگر مثل نور و آبیاری را هم بررسی کنید. ممکن است کمبود نور یا آب باعث رشد نکردن گیاه باشند. البته توجه کنید که زاموفیلیا به طور کلی رشد کندی دارد.
وجود تار عنکبوت زیر برگ ها
این آفت به خصوص در فصل زمستان که وسایل سرمایشی باعث خشکی هوا میشوند، رایج است. مشاهده تارهای عنکبوت زیر برگها نشان دهنده هجوم این آفت است. در این صورت شما باید برای رفع بیماری به سرعت گیاه آلوده را از سایر گیاهان دور کنید تا آفت منتقل نشود. برای مبارزه با کنه میتوان از سم کنهکش استفاده کرد. البته یک روش خانگی هم برای احیا گیاه زاموفیلیا وجود دارد. به کمک این روش میتوانید از شر کنه گیاه راحت شوید. در واقع این روش به اندازه سمپاشی موثر است و البته ضرر کمتری هم دارد. برای این کار باید گیاه را با کمی فشار آب شستشو دهید. سپس روی گلدان آن یک کیسه پلاستیکی بکشید و محکم کنید. گیاه را چند روز در مکانی روشن قرار دهید. بعد از آن پلاستیک را دربیاورید. کنههای عنکبوتی از بین رفتهاند و گیاه شما نجات پیدا کرده است.
چسبناک بودن گیاه
شتهها موجوداتی بسیار کوچک هستند و ممکن است تا مدتی روی گیاه قابل مشاهده نباشند. اگر گیاه شما مواد چسبناک تولید میکند احتمالا مورد حمله شته قرار گرفته است. برای رفع مشکل بعد از این که شتهها را شناسایی کردید میتوانید محلول صابونی به گیاه اسپری کنید تا این حشرات نابود شوند.