حسن یوسف گیاهی زیبا در رنگبندی های متنوع است که از قدیم الایام در خانه های ما ایرانیان وجود داشته و گیاهی قدیمی محسوب میشود. برای بررسی بیشتر به مقاله حسن یوسف مراجعه نمایید.متاسفانه این گیاه سرسخت نیز مانند تمامی گیاهان، در صورت فراهم نبودن تمامی شرایط با مشکلاتی مواجه میشود که تنها راه در مان آنها اطلاعات کافی در مورد آنهاست. دراین مقاله با ما همراه باشید تا با آفات و بیماری های حسن یوسف و راه درمان آنها بیشتر آشنا شوید.
بی حالی گیاه
بی حالی برگها و ساقه های حسن یوسف عوامل مختلفی میتواند داشته باشد. ممکن است این مشکل به دلیل خشکی کشیدن بیش از حد گیاه، آبیاری زیاد، سرمای زیاد، کمبود نور و یا از همه مهم تر دریافت نور مستقیم خورشید باشد. بهتر است در مورد گیاهتان تمامی موارد ذکر شده را بررسی کنید و به محض پبدا کردن مشکل در صدد رفع آن اقدام کنید.
کم رنگ شدن برگ ها
اگر نور دریافتی گیاه کم باشد و از کود ازت استفاده کنید این مشکل و بیماری ایجاد می شود. بهترین مکان برای قرار دادن گیاه، پشت پنجره جنوبی است. بهتر است در فصول رشد یعنی بهار و تابستان گیاه را با کود کامل مغذی کنید.
وجود نقاط سوخته روی برگ ها
علت سوختگی برگ حسن یوسف می تواند از غبار پاشی در جلوی نور مستقیم خورشید باشد. بهتر است برای غبار پاشی ساعاتی در روز را انتخاب کنید که گیاه در مقابل نور آفتاب نباشد. همچنین تابش مستقیم نور خورشید بر روی گیاه به مدت طولانی نیز سبب بروز این مشکل خواهد شد.
قهوه ای شدن و سوختن حاشیه برگ ها
قهوه ای شدن برگ گیاهان آپارتمانی از رایج ترین بیماری هایی است که همیشه با آن مواجهیم. برای حل این مشکل، خاک باید زهکش مناسب داشته باشد. بنابراین خاک هایی که ضعیف هستند و آب را زیاد در خود نگه میدارند، به گیاه آسیب میرسانند و باعث بروز این مشکل خواهند شد. همچنین اگر حالت غرقابی برای خاک گیاه اتفاق بیافتد، برگ ها قهوه ای شده و حاشیه برگ ها سوخته و میریزند.
حشرات سفید پنبه ای روی برگ ها
این آفت و بیماری با نام شپشک آردآلود معروف است و علاوه بر آفت گل حسن یوسف، برای باقی گیاهان نیز مشکل ساز است. از بین بردن آن در ابتدای نمایان شدن کار سختی نیست و تنها نیاز به توجه دارد. بهتر است در فصول گرم مانند بهار و تابستان، به گیاه خود بیشتر توجه کنید و در صورت بروز این مشکل سریع آن را رفع کنید. شپشک آردآلود در ابتدا برروی قسمت های اتصال برگ به ساقه و پشت برگ ها یافت میشود و بعد از آن به سرعت در همه جای گیاه گسترش مییابد. برای ازبین بردن آن، ابتدا سعی کنید از سموم خانگی مانند محلول رقیق مایع ظرفشویی و آب، پنبه آغشته شده به الکل و … کمک بگیرید. اگر آفت گسترش پیدا کرده بود و این سموم نتیجه نداد باید از سموم سیستمیک استفاده کنید.
زرد شدن و ریزش برگ ها
علت این بیماری می تواند از کمبود رطوبت یا تشنگی گیاه باشد. در صورتی که برگ های پایین گیاه تنها با یک تماس کوچک بیفتند، رطوبت و آبیاری زیاد میتواند باعث بروز این مشکل شده باشد. در اینصورت آبیاری را کم کرده و زهکش گلدان را بررسی کنید.
خشک شدن و ریزش برگ ها
این مشکل به خاطر خشکی و گرمی هواست. برای حل بایستی شیوه آبیاری را تغییر داده و از بهترین روش آبیاری یعنی آب دادن از قسمت زیرین گیاه را امتحان کنید. همچنین حجم آب را کم کرده و تعداد دفعات آبیاری را بالا ببرید.
ریزش برگ های سالم
این بیماری میتواند به دلیل سردی هوا یا آبیاری کم ایجاد شده باشد. برای حل این مسکل بهتر است قسمت های مختلف گیاه و خاک را از نظر وجود آفت بررسی کنید. ریزش برگ های مسن نیز اگر به دلیل تغییر هوا و سرد شدن آن نباشید، امری طبیعی است.