[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1612711523391{background-color: #ffffff !important;border-radius: 15px !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_sticky_column=”false” parallax_scroll=”no” mobile_reset_margin=”no” tablet_reset_margin=”no”][vc_column_text text_larger=”no”]
ارکیده
در علم رده بندی گیاهان، ارکیده ها گروهی منحصر به فرد از گیاهان محسوب می شوند و از لحاظ رویشی به طور گسترده ای با هم متفاوت هستند. با این وجود، تمام گونه های آن به دلیل ویژگی های گل ها به هم وابسته و گروه بزرگی را به وجود می آورند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با گل ارکیده و بیماری ها و مشکلات آن آشنا شوید.
در گروه ارکـیده، بیش از ۸۰۰ جنس و ۱۷۵۰۰ گونه شناخته شده که تک لپه ای علفی دائمی را شامل می شود. این گیاهان از نظر عادت رشد می توانند تک پا، هم پا و برخی بالا رونده باشند. اگرچه بیشتر از ارکیده ها سبزینه دار می باشند ولی تعدادی ساپروفیت و بدون برگ هستند. ساقه ها ممکن است دارای یک یا چند میانگره متورم به نام سوخ نما و دارای یک یا چند برگ باشند.
برگ ها دارای شبکه رگبرگی موازی بوده و از شکل های مختلف کشیده، بیضی و گرد برخوردار بوده و یک در میان ساقه قرار دارند. گـل هـا نـیـز بـسیـار مـشخـص و دارای رنـگ هـای مـتنـوع و بـرخی دو یا سه رنـگ می باشند.
هر گل از ۷ قسمت تشکیل شده که شامل ۳ عدد گلبرگ، ۳ کاسبرگ و یک ستون است که کاسبرگ ها و گلبرگ ها هر دو رنگی هستند.
گل آذین ارکیده ها به صورت انتهایی یا محوری است. گل ها ممکن است به صورت منفرد، خوشه ای یا خوشه گرزن باشد. برخی از ارکیده ها اصلا عطر و بویی ندارند در حالی که برخی دیگر بسیار معطرند.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”6947″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank” parallax_scroll=”no”][vc_empty_space height=”40″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]
نیازها و شرایط نگه داری ارکیده
نور
نیاز نوری ارکیده ها بسته به جنس آن ها متفاوت است. در زمستان که گرمای خورشید زیاد نیست، از نور مستقیم خورشید می توان استفاده کرد.
دما
حداکثر دما در تابستان ۲۷ و در زمستان ۱۰ درجه سانتی گراد است.
رطوبت
در بهار و تابستان هر دو روز یک بار با آب ولرم و سبک فاقد املاح گیاه ارکیده را غبارپاشی کنید، جهت تامین رطوبت دائمی و پایدار به زیر گلدانی حاوی سنگ ریزه آب اضافه کنید.
کوددهی
به شرط فراهم بودن سایر شرایط رشد، هر دو هفته می توان از کود مایع و یا کود کند رها شونده استفاده کرد. نسبت کود مصرف شده بستگی به نوع محیط کشت دارد. بهترین کود نیتروژنی برای آن نیترات آمونیوم است که به محلول کمی حالت اسیدی می دهد.
تعویض گلدان
گیاه ارکیده هر دو سال یک بار بعد از گلدهی احتیاج به تعویض گلدان دارد.
تمیز نمودن برگ
برگ را با پارچه نرم و یا اسفنج مرطوب تمیز نموده و از مواد براق کننده ی شیمیایی استفاده نکنید.
آبیاری
آبیاری و کیفیت آب مورد استفاده، از مهمترین عوامل محیطی مربوط به پرورش ارکیده است. ارکیده را باید مانند هر گل پرورشی دیگر به طور کامل آبیاری کرد و پس از آن تا شروع خشک شدن سطح خاک گلدان، نباید به آن آب داد.
محیط کشت
محیط های کشت ارکیده بسته به اینکه گیاه از چه نوعی باشد متفاوت است.
تکثیر
ارکیده به دو روش رویشی و بذر قابل افزایش است. در افزایش بذری سبز کردن بذر مشکل است. بنابراین، بیشـتر سعی بر افزایش رویشی می باشد که به روش های مختلف مانند قلمه، تقسیم بوته و کشت بافت انجام می شود.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]
آبياری ارکیده با آب بان
با استفاده از آب بان می توانید این گیاه را ۱۰ الی ۱۴ روز یک بار آبیاری کرده و از آبیاری منظم گل و گیاه خود اطمینان حاصل کنید.
کوددهی ارکیده با آب بان
با استفاده از آب بان رویا و شکوفا می توانید به برگ دهی، ساقه دهی، گلدهی گیاه خود کمک شایانی کرده و تا یک دوره سه ماهه نیاز به کودرسانی آن را برطرف کنید.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_single_image image=”6946″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank” parallax_scroll=”no”][vc_empty_space height=”40″ woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][vc_column_text text_larger=”no”]
بیماری های این گیاه و چگونگی درمان آن
مهم ترین بیماری این گیاه می تواند توقف در رشد آن باشد، این امر نشانه این است که کود زیاد داده اید و نتیجه عکس حاصل شده است.[/vc_column_text][vc_empty_space woodmart_hide_large=”0″ woodmart_hide_medium=”0″ woodmart_hide_small=”0″ woodmart_hide_extra_small=”0″][/vc_column][/vc_row]