گیاهان

آگلونما

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

آگلونما

آگلونما گیاه بسیار مناسبی برای ادارات، دفاتر کار، بانک ها، منازل، وکلیه نقاط تاریک و شرایط سخت است.

این گیاه از خانواده آراسه به علت وضع برگ ها و انبوه بودن آن ها در اتاق های کوچک جلوه بیشتری دارد، به خصوص اگر در گلدان های گرد و دایره ای شکل کاشته شود.

ساقه های کوتاه و برگ های بیرون آمده از غلاف، نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین آن با طول ۱۲ الی ۱۵ سانتی متر مقاومت خوبی در برابر سایه و خشکی داشته و کاشت مخلوط این گیاه آپارتمانی با گیاهان مختلف در داخل یک گلدان مقایسه جالبی در شکل برگ ها ایجاد می کند، در برابر نور کم نیز مقاومت خوبی دارند.

 

نیاز ها و شرایط نگهداری گیاه آگلونما

نور: پنجره های نورگیر شمالی بهترین شرایط نوردهی این گیاه را تامین می نماید. تحمل نور متسقیم آفتاب را ندارد.

دما: بهترین درجه ی حرارت در زمستان ۱۵ درجه سانتی گراد است، البته توانایی تحمل ۱۰ درجه سانتی گراد را نیز دارد و در تابستان درجه حرارت مطلوب ۲۴ درجه سانتی گراد است.

آبیاری: با خشک شدن خاک در زمستان کمی خزان کرده و باید آبیاری را به هفته ای یک بار کاهش داد. مراقب زهکش گلدان باشید.

رطوبت: در تابستان هفته ای دوبار احتیاج به غبار پاشی (با آب افشان) دارد. رطوبت اتاق در زمستان برای این گیاه آپارتمانی کافی است.

کوددهی: در فصل رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یک بار با کودهای قابل حل در آب مخصوص گیاهان لازم است آن را کوددهی نمایید.

خاک مناسب: خاگ برگ بهترین نوع خاک برای این گیاه است.

تعویض گلدان: به علت متراکم شدن ریشه ها و کم شدن جا برای رشد ریشه و سفت شدن خاک ها در بهار لازم است هر سال تعویض گلدان با یک درجه بزرگتر انجام شود.

تمیز نمودن برگ: پاک کردن برگ ها با پارچه نرم و یا اسفنج مرطوب کافی است. از مواد براق کننده ی شیمیایی به آن علت که روزنه ی برگ ها را مسدود میکند خودداری نمایید.

نحوه تکثیر: از هر جوانه ای که در بهار از خاک خارج شده و دارای تعدادی ریشه است می توانید برای ایجاد یک گیاه جدید در گلدان استفاده نمایید.

مواظبت از برگ: اگر برگ ها خیلی آویزان هستند، برگ ها را به صورت دسته دسته در آورده و برای چند روز درون روزنامه بپیچید تا برگ ها شکل ایستاده تری به خود بگیرند.

غبار پاشی: غبار پاشی با آب فشان در تابستان به شاداب تر شدن گیاه شما کمک می کند، این عمل را در آفتاب انجام ندهید.

آبیاری آگلونما با آب بان

با استفاده از آب بان می توانید بازه های آبیاری این گیاه را به دو الی سه هفته یک بار برسانید.

کوددهی آگلونما با آب بان

با استفاده از آب بان بن زا یا آب بان پویا می‌توانید به ریشه دهی و افزایش رشد برگ های این گیاه کمک شایانی کرده و نیاز تغذیه‌ای گیاه تا یک دوره ۳ ماهه برطرف کنید.

 

بیماری های گیاه و روش درمان

برگ در امتداد رگبرگ ها زرد شده و لکه های قهوه ای در زیر آن ظاهر گردیده: حشره ی آفت باعث ایجاد این مشکل شده است. گیاه را هر دو هفته یک بار با سم نفوذی طبق دستور سمپاشی نمایید تا این علائم برطرف شوند.

گیاه خود را انداخته است: سرمای بیش از حد هوا و یا کمبود آب علت آن است، گیاه را به محل مناسب تری انتقال دهید و میزان آبیاری آن را چک کنید.

زخم های سفید پنبه ای شکل در زیر برگ و قاعده ی آن تشکیل شده است: حشره آفت باعث ایجاد این علائم می شود. برگ ها را با یک سم حشره کش نفوذی هر ۱۴ روز یک بار طبق دستور سمپاشی نمایید تا علائم از بین بروند.

برگ زرد میشود: آبیاری بیش از حد و هوای سرد عامل آن است. آبیاری را کم کنید و گلدان را به محل گرم تری انتقال دهید.

برگ جدید ریز و کمرنگ جوانه می زند: ریشه گیاه را بررسی کنید. اگر متراکم هستند تعویض گلدان لازم است، در غیر این صورت احتیاج به تغذیه ی مصنوعی دارد. هر ده روز یک بار تغذیه کنید. ولی اندازه  و مقدار آن را زیادتر نکنید.

لکه های قهوه ای روی برگ ظاهر شده است: هوای محیط آلوده است، محل گلدان را عوض نموده و برگ آلوده را حذف کنید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *